Avocata Cămătarilor, Eliberată

Avocata Luiza Gabriela Dragne, fosta avocată fraţilor Cămătaru, a fost eliberată ieri seară din Penitenciarul Târgșor, unde era încarcerată din octombrie 2016 ca urmare a unei condamnări de 3 ani și patru luni de închisoare pentru trafic de influență.

Decizia a fost luată de Tribunalul Prahova după ce luna trecută și Judecătoria Ploiești a considerat că avocata poate fi eliberată. Ulterior DNA a atacat decizia, însă judecătorii au respins apelul procurorilor.

Conform DNA, „în perioada martie 2013 – august 2014, inculpata Slăvilă Veronica, direct sau indirect, beneficiind şi de complicitatea celorlalţi inculpaţi, a pretins mai multe sume de bani de la mai multe persoane, creându-le acestora impresia că ar avea influenţă, fie personal fie prin intermediari, asupra unor magistraţi din cadrul Tribunalului Bucureşti, respectiv Curţii de Apel Bucureşti”. Slăvilă Veronica a pretins şi a primit, în două tranşe, în mod indirect, prin intermediul avocatei Dragne Luiza Gabriela, suma de 40.000 de euro de la inculpatul Udilă Licuţă, promiţând în schimb că va interveni printr-o altă persoană, pe lângă un judecător din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, în sensul înlocuirii măsurii arestului preventiv, dispusă de Tribunalul Bucureşti faţă de o rudă a acestuia din urmă, cu o altă măsură preventivă. În acest caz, pretinderea şi oferirea banilor au fost înlesnite de către inculpata Niţă Marina.

În cursul lunii august 2014, împreună cu inculpatul Stîngulescu Mihnea Valentin a înlesnit pretinderea, de către inculpata Ciobănică Claudia, în mod indirect a sumei de 30.000 de euro de la acelaşi inculpat. De asemenea, referitor la aceeaşi situaţie, în intervalul iunie – iulie 2014, a pretins, în mod indirect, prin intermediul inculpatului Bagoli Petrică Bogdan suma de 40.000 de euro, de la inculpatul Udilă Licuţă.

În intervalul martie – august 2013, a pretins suma de 50.000 de euro de la o altă persoană, cercetată în stare de arest preventiv, promiţând în schimb că va interveni printr-un intermediar, pe lângă judecătorii competenţi de la Tribunalul Bucureşti, respectiv Curtea de Apel Bucureşti, în scopul cercetării persoanei respective în stare de libertate. În cursul lunii iulie 2014, a înlesnit inculpatei Dragne Luiza Gabriela să pretindă, de la o persoană trimisă în judecată, suma de 200.000 de euro asigurându-l totodată, că printr-un intermediar poate interveni la judecătorul învestit cu soluţionarea fondului cauzei din cadrul Tribunalului Bucureşti pentru pronunţarea unei soluţii favorabile persoanei respective (o pedeapsă penală cu suspendarea executării).

DNA mai sublinia că, în acelaşi scop, de la acelaşi inculpat, în cursul lunii august 2014, a pretins în mod indirect, prin intermediului inculpatei Dragne Luiza Gabriela, suma de 50.000 de euro. În cursul lunii august 2014, inculpatul Udilă Licuţă a promis acordarea unui împrumut în sumă de 10.000 de euro inculpatei Dragne Luiza Gabriela, în schimbul finalizării demersurilor efectuate de către acesta, prin intermediul inculpatei Slăvilă Veronica, în sensul intervenţiei pe care aceasta din urmă lăsase să se creadă că o are pe lângă un judecător din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, pentru înlocuirea unei măsuri procesuale cu alta mai blândă, faţă de o rudă a primului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.