Azuga, Bușteni, Sinaia, au rămas fără apă potabilă după furtunile de noaptea trecută

Operatorul regional de apă Hidro Prahova a oprit duminică furnizărea apei potabile în staţiunile de pe Valea Prahovei, ca urmare a problemelor cauzate la captările de apă pe fondul fenomenelor meteo extreme din cursul nopţii, scrie Agerpres. De asemenea, patru localități din Prahova nu au curent, după ce mai multe linii de tensiune și puncte de transformare au fost afectate de vremea rea.

Conform unui anunţ postat pe pagina de Facebook a operatorului, furnizarea apei va fi oprită la Azuga, dar şi în Sinaia (zona centrală, cartierele Izvor şi Platou Izvor) şi Buşteni (cartierele Zamora şi Poiana Ţapului), din cauza condiţiilor meteo extreme care au afectat captările de apă de unde se alimentau toate zonele avariate, în urma căderii aluviunilor de pe versanţi.

Sistarea apei potabile se va menţine până la decolmatarea captărilor respective.

În cursul nopţii a fost valabil un Cod roşu de averse torenţiale, frecvente descărcări electrice şi grindină în localităţile, Breaza, Sinaia, Comarnic, Buşteni, Brebu, Valea Doftanei, Cornu, Azuga, Sotriile, Proviţa de Sus, Adunaţi, Secăria şi Talea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.