Bădălău s-a supărat pe milițienii lui Carmen Dan că nu îi găsesc pe cei care i-au spart casa: Probabil hoţii sunt mai deştepţi ca poliţiştii

Deși au pus în libertate peste 14.000 de deținuți, mulți dintre ei cu antecedente grave, iar aceștia au comis sute de noi infracțiuni, ministrul Economiei, Niculae Bădălău, e foarte supărat că polițiștii, pe care nu ezită să-i compare cu milițienii, nu au fost în stare să îi găsească pe cei care i-au spart casa. Mai mult, Bădălău susține că tema siguranței populației este una care îi preocupă pe primarii cu care s-a întâlnit, dar a uitat să spună că partidul pe care îl reprezintă vrea să dea amnistie și grațiere.

„Au trecut mai mult de două luni de când mi-a fost spartă locuinţa. Eu am avut încredere şi încerc să am încredere în continuare în organele statului, dar tot mi se pare că lucrurile trenează sau probabil e o cercetare mult mai grea, probabil hoţii sunt mai deştepţi ca poliţiştii. Eu mi-am asumat şi mi-am recunoscut greşeala de a nu bate uşile în cuie, de a nu mă lega cu lanţuri, nu ştiu cum să mai spun. Eu ştiu că sunt vreo şapte spargeri în care nimeni nu a fost nici măcar bănuit, nu ştiu cum să spun, dar mă abţin pentru că e o acţiune în cercetare, un an, doi, trei cât e în cercetare e greu de spus. Am auzit şi povestea că eu mi-aş fi înscenat situaţia, lucru care mă deranjează. Eu nu cred că am ajuns în stadiul să am paranoia să-mi fur pistolul, ceasul şi verigheta singur şi să fiu atât de masochist să pierd dreptul de armă”, a declarat Niculae Bădălău, citat de Agerpres.

Politicianul PSD a adăugat că din discuţiile pe care le are cu primarii din judeţ a reieşit faptul că şi aceştia sunt nemulţumiţi cu privire la siguranţa cetăţeanului.

„În discuţiile avute cu primarii, am înţeles că aceştia sunt extrem de nemulţumiţi faţă de siguranţa cetăţeanului (…) am încheiat cu miliţia şi nu cred că am dat de alţi miliţieni, cred că ei trebuie să-şi facă serviciile pentru ceea ce sunt plătiţi, pentru siguranţa cetăţeanului, să coopereze cu partea administrativă să vadă ce nevoi sunt, nu am văzut niciun plan de cooperare cu niciun primar nici măcar cu primarul municipiului, ei asta trebuie să facă. Ei au impresia că sunt undeva nişte paznici şi că ne păzesc pe noi să nu încălcăm legea, şi fac venituri din radare ascunse. Ei trebuie să vină lângă cetăţean şi să vadă nevoile comunităţii, să vadă care sunt problemele comunităţii, nu să ne privească pe noi de sus şi să spună: ‘noi cercetăm'”, a arătat Niculae Bădălău.

În final, liderul PSD Giurgiu a spus că situaţia a fost traumatizantă pentru familie pentru că toţi erau în casă la momentul în care hoţii au intrat în locuinţă şi chiar şi acum la mai mult de două luni de la incident fiica lui „are o teamă de a rămâne singură acasă, deşi nu e chiar aşa de mică”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *