Bădulescu, la Parchet pentru a lămuri cum a folosit Dragnea jandarmii în 10 august 2018: NU aș vrea copiii mei să vorbească despre o mineriadă!

UPDATE. Bădulescu a dat declrații aproximativ 3 ore la Parchet, iar ulterior nu a dorit să dea prea multe detalii. „Sperăm ca de aici incolo lucrurile sa se aseze intr-o normalitate. Nu as vrea copiii mei sa vorbeasca despre o mineriada. Le-am explicat procurorilor ca am obosit sa ma faca oamenii pe strada parte a unor evenimente care s-au intamplat in acea zi. Trebuie puse lucrurile in ordine”, a afirmat Bădulescu.

În legătură cu eventuale declarații minciunoase date inițial procurorilor la îndemnul PSD, Bădulescu a spus că „daca acest dosar va ajunge in instanta si declaratiile mele vor deveni publice, vezi vedea chestiunea cu minciuna este legata de o metafora sau de un vector de atragere a atentiei. Pana atunci trebuie sa avem putina rabdare, sa lasam organele de urmarire penala sa isi faca treaba.”

Viceprimarul Capitalei Aurelian Băduleascu a ajuns astăzi la Parchet pentru a lămuri declarațiile publice conform cărora Liviu Dragnea ar fi artizanul violențelor din Piața Victoriei din 10 august 2018. El a explicat cum a izbucnit scandalul în care a fost implicat alături de primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu. La intrare el a declarat că va da o declarație mai amplă, dar ”adevărul îl vor stabili procurorii”.

„A început să facă presiuni asupra consilierilor generali. Disperat după analiza de aseară, le-a zis ca e obligatoriu sa sustina ce vrea dansul. In lipsa argumentelor, a inteles sa arunce asupra mea cu o sticla plina cu apa, lovindu-ma in zona fetei, moment in care a trebuit sa reacționez si m-am aparat. A iesit o incrancenare. Nu vreau să il fac de râs pe domnul președinte interimar al organizatiei București. L-am rugat să trecem ziua de azi, să analizam statutul, să nu ne facem de râs. A continuat cu presiunile”, a declarat Aurelian Bădulescu.

Referitor la declarațiile potrivit cărora a mințit la Parchet când a fost audiat în dosarul violențelor din Piața Victoriei, din 10 august 2018, Bădulescu a zis: „Luni, la ora 10, am fost citat. Am folosit cuvântul – mințit- că a trebuit să subliniez o situație care să atragă atenția întregii presei, iar ceea ca am omis să spun voi lamuri în fața organelor de cercetare, voi aduce elemente de detaliu”.

„Am să mențin întotdeauna: în acea zi, Jandarmeia a fost folosită fără știrea lor într-un joc în care oamenii au avut de pierdut, atât jandarmii, cât și oamenii care au intrat în contact cu jandarmii. A fost o intervenție proporțională, iar ordinele care se dădeau către Jandarmerie și discursul public au fost doar de a muta dinspre Jandarmerie cine este de fapt obiectivul și cine este creierul acestei mișcări. Niciodată să nu uitați: revoluțiile și mișcările de stradă au un epicentru. Politicul”, a precizat Aurelian Bădulescu.

PSD i-a retras sprijinul politic lui Bădulescu, lucra care a dus și la o bătaie între acesta și șeful interimar al PSD București, Gabriel Mutu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *