Băgați la guvernare să se înfrupte din miliardele de la UE, PSD-iștii sunt prieteni cu Iohannis: Normal ar fi fost ca PSD, nici AUR, nici alte partide să nu aibă adversar preşedintele României

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că abordarea membrilor Executivului trebuie să fie aceea că sunt membri ai Guvernului României în primul rând şi apoi reprezentanţi ai unui partid politic. Ciolacu continuă să îl critice pe preşedintele Klaus Iohannis, el arătând că „normal ar fi fost ca PSD, nici AUR, nici alte partide din România să nu aibă adversar sau duşman preşedintele României fiindcă rostul instituţional al preşedintelui este cu totul altul”.

Preşedintele PSD s-a arătat „foarte optimist” că premierul Nicolae Ciucă „va găsi maturitatea şi echilibrul administrativ” şi a afirmat că, în opinia sa, miniştrii reprezintă în primul rând Guvernul României, apoi pe români şi apoi un partid politic.
„Abordarea este cu totul diferită. Noi nu mai vorbim de un guvern al coaliţiei, vorbim de un acord politic şi o coaliţie şi de un guvern al României. Când ajungi, indiferent din ce partid, în Guvernul României, reprezinţi Guvernul României, nu neapărat reprezinţi un partid politic. Întâi reprezinţi Guvernul României, pe urmă românii şi pe urmă partidul politic, ca să ştim şi această ierarhie, să fie foarte clară pentru toţi domnii miniştri, ca să nu intrăm într-un conflict”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri seară, la România TV.
El consideră că „nu poţi să te mai uiţi la procente când ai cinci sute de decese pe zi”.
Potrivit lui Ciolacu, după intrarea la guvernare a PSD, România are un guvern stabil, care „din acest moment trebuie să devină şi eficient”, iar românii trebuie să fie „parteneri la actul de guvernare, la lupta cu pandemia”.
Liderul PSD este de părere că fostul premier Mihai Tudose, în prezent europarlamentar, ar fi trebuit să facă parte din Guvern, însă acesta nu a dorit acest lucru.
Ciolacu l-a criticat din nou pe preşedintele Klaus Iohannis, el susţinând că „normal ar fi fost ca PSD, nici AUR, nici alte partide din România să nu aibe adversar sau duşman preşedintele României fiindcă rostul instituţional al preşedintelui este cu totul altul”.
„Dacă a greşit cineva într-o normalitate pe care ne-o dorim, fiindcă suntem membri ai Uniunii Europene, acela a fost preşedintele României, Klaus Iohannis, când s-a implicat în campania electorală. Poate aceşti ultimi ani de mandat va arăta un preşedinte care reprezintă şi pe cei care au votat sau nu au votat preşedintele”, a adăugat Ciolacu.
Liderul PSD a susţinut că intrarea la guvernare „nu a fost o decizie uşoară”, în urma „jignirilor şi atacurilor” venite din partea şefului statului.
Ciolacu a afirmat că formaţiunile politice din noua coaliţie sunt „condamnate” să aibă o guvernare stabilă până la finalul actualului ciclu electoral.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *