Băluță îl somează pe directorul Colegiului Șincai să predea clădirea până vineri

Directorul Colegiului Gheorghe Șincai a fost somat, printr-o adresă semnată de Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, să predea prin proces verbal amplasamentul clădirii, în termen de 3 zile, până vineri, 23 iulie.

Educație Privată a obținut documentul de somație:  https://www.educatieprivata.ro/wp-content/uploads/2021/07/Adresa-Primarie-S4_47080.pdf

Țînând cont de discuțiile purtate cu Primarul General al Municipiului Bucureșți, cu constructorul care va execută lucrările și cu proiectantul, pentru desfășurarea în condiții optime a procesului educațional, în anul școlar care urmează, precum și  pe întreagă durata a executării lucrărilor,  asigurăm că și variante pentru relocare, trei locații, respectiv:

  1. Liceul Tehnologic „Dacia” situat în Bulevardul Metalurgiei nr. 89, București, Sector 4;

  2. Liceul Tehnologic de Metrologie „Traian Vufa” situat în Stradă V. V. Stanciu nr. 4- 6 din  București, Sector 4;

  3. Școală Gimnazială ,.lenachita Văcărescu” situată în Calea Șerban Vadă 62-64, București, Sector 4;

Precizăm  că toate  clădirile  celor  trei  unități  de  învățământ  au  fost recent renovate i/sau corespund standardelor de siguranță reglementate de legislația națională.

Corpurile de clădire ce fac parte din complexul Liceului Tehnologic „Dacia” au fast reconfigurate, reabilitate și modernizate, astfel devenind unul dintre cele mai moderne centre educaționale din Sectorul 4 al Municipiului Bucureșți.

Se impune precizarea că această unitate de învățământ se încadrează în limitele tuturor standardelor de siguranță, corpurile de clădire fiind consolidate, spre deosebire de clădirea Colegiului Național „Gheorghe Șîncai”, care este încadrata în clasa majoră de risc seismic de grad ÎI.

De asemenea, ținem să menționăm că au fost finalizate toate lucrările de construire a sistemului de apărare împotriva incendiilor, acesta fiind perfect funcțional, în acest fel fiind controlat riscul producerii  unor tragedii cauzate de incendii.

Judecătoria Sectorului 4 București a respins, pe 17 februarie, cererea de evacuare a Colegiului Național Gheorghe Șincai, formulată de primarul Daniel Băluță. Decizia a fost contestată la apel și a fost confirmată definitiv, precizează educatieprivata.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.