Banala cafea poate avea efecte miraculoase

 

 

 

O singură cană de cafea pe zi vă ajută să scapaţi de kilogramele în plus, deoarece determină muşchii să folosească grăsimile ca sursă de energie, sunt de părere cercetătorii australieni, citaţi de BBC News Online. În plus, cafeaua ajută la menţinerea sănătăţii inimii şi ficatului.Oamenii de ştiinţă susţin că  o cană de cafea umple organismul de energie.

 

 

Culturi cu…decofeinizată

În curând cafeaua decofeinizată, care acum se produce cu ajutorul unor costisitoare procese industriale, ar putea începe să fie cultivată ca atare, arată un studiu japonez. Conform acestuia, o echipă condusă de Sjinjiro Ogita, de la Institutul de Ştiinţă şi Tehnologie din Nara a creat arbori de cafea modificaţi genetic, a căror particularitate este aceea că produc boabe cu o concentraţie redusă de cofeină.

 

Bună pentru inimă şi ficat

Bogată în antioxidanţi şi tanini, cafeaua protejează arterele, inima şi ficatul, alungă durerile de cap şi migrenele, previne apariţia cirozei şi a litiazei biliare, reduce frecvenţa crizelor de astm şi îmbunătăţeşte circulaţia sangvină. Pe de altă parte, nu trebuie nici să facem exces, deoarece cafeaua „alertează” inima, motiv pentru care specialiştii atrag atenţia să nu se depăşească mai mult de trei căni de cafea, pe zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.