Bani de la Firea pentru un apropiat al lui Pandele cu ajutorul lui Marian Petrache, președintele liberal al Consiliului Județean Ilfov

Asociația de Dezvoltare pentru Transport Public București-Ilfov a decis, ieri, introducerea unui bilet unic de călătorie între localitățile limitrofe Bucureștiului și puncte importante din Capitală. În plus, organismul a decis să acorde și subvenții pentru transportatorii care fac trasee între localitățile limitrofe și București. Pentru că Societatea de Transport București, fosta RATB, nu deține suficiente autobuze, Asociația, condusă de Gabriela Firea și din care fac parte Consiliul Județean Ilfov și mai multe primării limitrofe Bucureștiului, a decis că banii vor fi împărțiți și cu transportatorii privați care vor fi în continuare parte a transportului între București și Ilfov. Asta, în condițiile în care atât Marian Petrache, cât și Gabriela Firea anunțau introducerea de trasee preorășenești în fiecare an de la alegeri, mai ales din cauza faptului că majoritatea transportatorilor privați din zonele preorășenești fac transport în condiții improprii, punând în pericol frecvent viața călătorilor. Dar, oficial, după ședința de  ieri „toți operatorii vor presta serviciul de transport cu autobuze conforme, omologate pentru acest tip de serviciu, vor asigura respectarea orarului aprobat, curățenia mijloacelor de transport și alte aspecte care țin de calitate și siguranță a călătorilor. ” Precizarea rămâne doar pe hârtie și în comunicatele oficiale.

Un consilier județean apropiat al lui Florentin Pandele, printre posibilii beneficiari. 

Operatorul de pe traseul 445, cunoscut ca unul dintre cele mai mizere trasee cu mașini care au luat foc este firma SC Brebenel Impex SRL. Aceasta Pleacă din Tunari, Ilfov, tranzitează Pipera și se oprește la stația de metrou Pipera.

Firma aparține soților Gheorghe Daniel Leasă și Georgiana Leasă, din Voluntari.

Gheorghe Daniel Leasă este consilier județean în Consiliul condus de Marian Petrache, din partea PSD. Până în vara lui 2018, a condus echipa de fotbal FC Voluntari, aflată în subordinea Primăriei Voluntari, condusă de Florentin Pandele, soțul Gabrielei Firea, chipurile că s-ar fi certat cu Florentin Pandele. Soția lui Dan Leasă, Georgiana, este și ea politician ales în Consiliul Local Voluntari, tot din partea PSD. Soții au o avere fabuloasă: 9 terenuri, printre care diguri piscicole, trei locuințe și acțiuni la două societăți Brebenel Impex SRL și Agro Fish Relax SRL, firme de la care nu ar fi încasat nicion ban ca dividend în 2017.

În 2017, Brebenel Impex a declarat la fisc o cifră de afaceri de 4.095.012  și un profit de 599.243 de lei, cu 48 de angajați. Firma a fost amendată de nenumărate ori în ultimii ani la controalele poliției pentru că nu elibera bilete călătorilor sau pentru că mijloacele de transport erau improprii sau supraaglomerate. Oficial, licența de trasnport ar trebui să îi expire la 31 decembrie, dar, în lumina noilor declarații date de Gabriela Firea și Marian Petrache,  Brebenel Impex va fi una din firmele care va toca și în  viitor banii bucureștenilor și pe cei ai locuitorilor din Ilfov.

Sursa foto: FC Voluntari SA

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *