Baraj ucrainean, spart de ruşi: Efecte catastrofale pentru Europa

Un imens baraj din epoca sovietică din partea din sudul Ucrainei controlată de Rusia a fost aruncat în aer marți, eliberând un potop de apă în zona de război, potrivit forțelor ucrainene și ruse. Ambele părți se acuză reciproc de distrugerea barajului.

Barajul este un element crucial de infrastructură, iar spargerea lui are efecte catastrofale. Pe lângă inundațiile dezastruoase pe care le va produce, ruperea barajului are impact major și asupra centralei nucleare de la Zaporojie. Reactoarele nucleare ale centralei sunt răcite cu apă care provine din acest baraj, iar în acest moment pericolul este uriaș.

Consilierul pe probleme de securitate al lui Volodimir Zelenski, Anton Gherashcenko, a prezentat un model computerizat al modului în care apa se va distribui în regiune și arată că întreaga Crimee va rămână fără apă potabilă.

„Distrugerea centralei hidroelectrice Kakhovka este o catastrofă tehnogenică, ecologică și umanitară teribilă.

Consecințele distrugerii barajului centralei hidroelectrice de la Kakhovka au fost modelate anterior – acestea se regăsesc în materialul video.

Viitorul centralei nucleare din Zaporojie este, de asemenea, pus sub semnul întrebării. Apa pentru răcirea reactoarelor sale provine din rezervorul de apă Kakhovska. Este nevoie de opinia experților în această privință.

Inundațiile rezultate în urma distrugerii pot duce la numeroase decese. O mulțime de oameni își vor pierde casele, deoarece locuințele ar putea fi inundate. Evacuarea în masă a început deja.

Este o catastrofă ecologică – zeci de mii de tone de pești și o biosferă unică vor muri. Cuiburile a milioane de păsări din zonele umede de pe malul stâng al râului Nipru au fost inundate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *