Barna, despre o eventuală anchetă DNA: Nu am primit nimic. Dacă mă cheamă la audieri, nu văd o problemă

Liderul USR, Dan Barna, a declarat, luni, că procurorii DNA nu l-au informat despre începerea unei eventuale anchete în urma reportajului apărut pe RiseProject. „Dacă mă cheamă la audieri, nu văd nicio problemă”, a adăugat el, în timpul unei întâlniri informale cu jurnaliştii.

„Nu am primit nimic. Dacă au început verificările, e foarte bine. Chiar am solicitat DNA să facă verificări. Dacă mă cheamă la audieri, nu văd nicio problemă”, a declarat, citat de Mediafax, Dan Barna, întrebat despre informaţiile că ar fi fost citat să se prezinte la DNA.

Precizările vin după ce în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora DNA a demarat o anchetă ”in rem” după dezvăluirile Rise Project care îl vizează pe Dan Barna.

Rise Project a publicat, săptămâna trecută, un articol în care acuză firma lui Dan Barna că multe proiecte au eşuat, iar liderul USR este „supervizorul senin al unor fraude şi conflicte de interese cu fonduri UE”.

Ulterior, liderul USR, Dan Barna, a cerut ca DLAF să trimită de urgenţă documentele la DNA, pentru că ştie că „asta e comanda politică pe care au primit-o”. El a menţionat că nu sunt nereguli în acele proiecte, că a răspuns deschis tuturor întrebărilor, atât jurnaliştilor de la Rise, cât şi colegilor din USR şi tuturor celor care au solicitat detalii despre acest subiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *