Barna îi  critică pe liberali  dar ar vrea lângă ei: „USR-PLUS va forma un guvern stabil cu PNL, după parlamentare”

Președintele USR, Dan Barna, a declarat, joi seara,  la Digi24, că după alegerile parlamentare, „în mod normal și previzbil”, Alianța USR-PLUS va intra la guvernare alături de PNL.  Declarația  lui Barna  vine în contextul atacurilor tot mai frecvente  între cele două partide, dar pe  care  liderul USR le  consideră o reintrare “în logica de  campanie electorală”.

„Când se fac lucruri fix cum le făcea PSD vom continua să le spunem. Când numești chelneri la șefia unor spitale, trebuie să criticăm. Atunci când măsurile sunt corecte le susținem, când sunt pe stilul vechiului USL vom protesta”, a explicat declarat Barna motivul atacurile la adresa PNL.

Liderul USR susține că partidele au intrat deja în logica de campanie electorală, mai ales că urmează un an cu două rânduri de alegeri, dacă nu vine valul al doilea al pandemiei.

„Am ieșit din starea de necesitate, revenim la normal, adică reintrăm în logica de campanie electorală pentru locale care vor fi probabil în septembrie și pentru cele parlamentare, doamne ajută să se organizeze în acest an. În final de septembrie localele, parlamentarele în decembrie, dar depinde de valul doi al epidemiei. Calendarul actual e cu alegeri anual acesta, fapt pentru care partidele sunt într-o logică de campanie. Fiecare încearcă să își stimuleze și să își incite electoratul. (…) Este în mod natural și previzibil că USR PLUS va forma viitorul guvern stabil al României cu PNL după alegeri. Dar acest lucru se va baza pe proiecte foarte concrete. Există acele coaliții în care se bat niște funcții și există și tipul de guvernare pe proiecte foarte concrete cu obiective specifice de la început. În felul acesta, o colaborare foarte onestă cu PNL este posibilă. Eu zic că sunt șanse bune ca USR PLUS împreună cu PNL să treacă de pragul pentru un guvern stabil. ”, a declarat Barna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *