Barna: Nu este nicio supriză că un delegat al Guvernului Dragnea-Toader a votat împotriva lui Kovesi

Liderul USR, Dan Barna, a declarat, joi, că „nu este nicio supriză că un delegat al Guvernului Dragnea-Toader” a votat împotriva Laurei Codruţa Kovesi la şefia parchetului european şi că, în fapt, executivul Dăncilă nu este preocupat de interesele românilor.

„Îmi imaginez că Ambasadorul României a exercitat mandatul pe care i l-a trimis guvernul, guvern, pe care îl cunoaştem cu toţii, nu este un guvern care este preocupat de interesele românilor, este un guvern care ne scoate din Europa în fiecare zi, şi este un guvern care ne face de râs prin reprezentanţii săi la nivel european aproape la fiecare intervenţie. Deci nu este nicio suprinză că un delegat al Guvernului respectă linia Dragnea – Toader, care scoate România în afara Europei”, a declarat Dan Barna, citat de Mediafax, fiind întrebat cum vede faptul că ambasadorul României la UE a votat împotriva Laurei Codruţa Kovesi la şefia parchetului european.

Procurorul Jean-François Bohnert, din Franţa, s-a clasat pe primul loc în urma votului reprezentanţilor permanenţi ai statelor în Consiliul Uniunii Europene privind desemnarea procurorului-şef european.

În urma votului reprezentanţilor statelor membre UE, Jean-François Bohnert, din Franţa, a obţinut 50 de puncte, fiind urmat de Laura Codruţa Kovesi, din România, şi de germanul Andres Ritter cu un scor egal, de 29 de puncte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *