Barna nu neagă privatizarea sistemului sanitar: “Discutăm despre alternative pentru pacienți, sistemul public va rămâne”

 

Vicepremierul Dan Barna a declarat, luni, la TVR, că deși sistemul public de sănătate va rămâne, în același timp se discuta si „optiuni de a crea alternative pentru pacienti” întrebat fiind dacă reforma dorita de coalitie vizeaza si privatizarea sistemului de sănătate.

„Faptul ca discutam despre optiuni de a crea alternative pentru pacienti nu inseamna sub niciun fel ca privatizam sau vindem spitale, sau alte ineptii pe care le-am auzit (…) Este o varianta de lucru, nu am spus ca vrem sa o facem, pentru ca miza este sa faci servicii astfel incat sa fie accesibile pentru pacienti. Sistemul public va ramane pentru ca nu poate sa functioneze Romania fara un sistem public, am mai citit ineptia ca facem un sistem de sanatate pentru elite si restul sa se descurce nu e reala si nimic adevarat in asta. Deocamdata nu suntem la reformele mari de privatizări, suntem la reformele mici de cum faci curatenie in spitale”, a declarat Dan Barna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *