Barna și Cioloș, despre decizia lui Dragnea de a aduce aurul în țară:  I-au rămas sertarele goale?

Liderul USR, Dan Barna, a declarat, vineri, la Iași, că proiectul privind repatrierea a peste 90% din aurul depozitat de România în străinătate este „o bazaconie” și nicio altă țară nu repatriază un procent așa mare. La rândul său, președintele PLUS, Dacian Cioloș, s-a întrebat dacă „i-au rămas sertarele goale” lui Liviu Dragnea.

Președintele Camerei Deputaților și șef al PSD,  Liviu Dragnea,  și senatorul PSD Șerban Nicolae au depus, miercuri la Senat, în procedură de urgență, un proiect prin care Banca Națională a României (BNR) să repatrieze 91,5% din aurul depozitat de România în străinătate, respectiv peste 56 de tone de aur.

„Această inițiativă este o nouă bazaconie marca Liviu Dragnea prin care se încearcă mutarea atenției pe de-o parte și încearcă disperat găsirea de niște resurse pe care să le poată specula. În realitate, exemplul pe care l-au dat sau argumentul pe care l-a dat că și celelalte țări europene repatriază aurul, acolo vorbim de procente de 15-20-30%, 20% în cazul Germaniei, care fac parte din componenta aceasta de management a resurselor, 95% nu face niciun stat. Deci este o nouă prostie, o nouă iresponsabilitate la adresa stabilității economice a României”, a declarat președintele USR Dan Barna, într-o conferință de presă, potrivit mediafax.ro.

Șeful  PLUS, Dacian Cioloș, nu a ezitat să se întrebe cât de sigur este aurul României în custodia Guvernului, precizând că proiectul legislativ arată că Dragnea și PSD nu au niciun fel de scrupule și se leagă, în mod populist, de orice subiect.

„Legat de aurul României nu înțeleg ce problemă are domnul Dragnea, i-au rămas sertarele goale și acum vrea să se lege de aurul României, eu mă întreb cât de sigur este aurul României în custodia Guvernului României, care face orice numai să nu poată să lucreze justiția. Deci eu am niște întrebări la care domnul Dragnea nu a răspuns până acum atunci când în mod populist afirmă că aurul trebuie să vină de acolo de unde în România. Acela este al României, avem aur în România, pe care, la fel PSD l-a rezolvat rapid la Roșia Montană, se uita în stânga și în dreapta, deci comportamentul acesta al domnului Dragnea și al PSD arată și faptul că sunt capabili, fără scrupule să se lege de orice subiect ca să provoace populismul și să-i provoace pe români împotriva străinilor ca și cum străinii ar avea ceva cu noi în timp ce atacă din toate direcțiile justiția, împiedicând justiția să poată să-și facă treaba”, a spus Cioloș.

După ce Dragnea și Șerban Nicolae au pus pe tapet această inițiativă legislativă,  social-democrații au făcut precizări, pe Facebook, cu privire la proiect, spunând că țări precum Germania, Austria, Belgia, Olanda și Elveția își repatriază rezerva de aur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *