Baronii pensiilor speciale fac ilegal grevă deși nu s-a întâmplat nimic. După Curtea de Apel București, magistrații de la CA Ploiești și Cluj intră în grevă

​Magistrații Curții de Apel Ploiești au decis, luni, la Adunarea Generală a Judecătorilor, să suspende și ei activitatea instanței începând de marți și până pe data de 13 ianuarie 2020, cu excepția cauzelor urgente, transmite Mediafax.

Potrivit reprezentaților Curții de Apel Ploiești, decizia a fost luată „având în vedere inițiativa puterii executive, de modificare a unor prevederi legale privind pensiile de serviciu și salarizarea judecătorilor în mod intempestiv, fără o dezbatere publică adecvată şi fără consultarea într-o manieră efectivă a Consiliului Superior al Magistraturii, în calitate de garant al independenţei justiţie şi a asociaţiilor profesionale ale magistraţilor reprezintă o încălcare gravă a independenţei puterii judecătoreşti şi al principiului constituţional al separării puterilor statului”.

De asemenea, reprezentații Curții de Apel Ploiești spun că modificarea drepturilor salariale ale personalului auxiliar de specialitate din cadrul instanţelor va afecta activitatea instanţelor şi independenţa puterii judecătoreşti, iar „magistraţii Curţii îşi declară solidaritatea cu demersurile iniţiate de aceștia pentru respectarea statutului profesional”.

„Adunarea Generală a judecătorilor Curţii de Apel Ploieşti adoptă punctul de vedere în care își manifestă totala nemulţumire față de aceste iniţiative inadecvate și solicită puterii legislative şi executive să se abţină de orice măsuri care afectează independenţa justiţiei sub aspectul condiţiilor financiare. În cazul în care se vor adopta măsurile preconizate, cu majoritate de voturi s-a decis suspendarea activității instanței”, arată Curtea de Apel Ploiești.

Activitatea este suspendată la instanța ploieșteană începând cu 24 decembrie 2019 și până pe data de 13 ianuarie 2020, cu excepția cauzelor urgente.

Și la Cluj începe greva

Magistrații Curții de Apel Cluj au decis, luni, la Adunarea Generală a Judecătorilor, să suspende și ei activitatea instanței, cu excepția cauzelor urgente, anunțând că susțin în integralitate hotărârea Curții de Apel București, atât în privinţa formei de protest, cât şi a argumentelor invocate, transmite Mediafax.

Potrivit unui comunicat transmis luni de Curtea de Apel Cluj, a fost convocată Adunarea Generală Extraordinară a Judecătorilor Curţii de Apel Cluj pentru a discuta efectele preconizatelor modificări legislative cu privire diminuarea sporului pentru desfăşurarea activităţii în condiţii grele si vătămătoare, precum şi pentru eliminarea pensiilor de serviciu ale magistraţilor.

„Adunarea generală a judecătorilor Curţii de Apel Cluj a susţinut în integralitate hotărârea adoptată de către Adunarea generală a judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti în şedinţa din data de 20 decembrie 2019, atât în privinţa formei de protest, cât şi a argumentelor care o justifică. Adunarea generală a judecătorilor constată cu îngrijorare faptul că, în ultimul timp, s-au acumulat luări de poziţie ale unor exponenţi ai autorităţilor publice legislative şi executive, denigratoare la adresa sistemului judiciar şi a componentelor fundamentale ale statutului judecătorilor. Analizând proiectele legislative referitoare la diminuarea sporului pentru desfăşurarea activităţii în condiţii grele şi vătămătoare, precum şi cele referitoare la eliminarea pensiilor de serviciu ale magistraţilor şi grefierilor, Adunarea generală a judecătorilor Curţii de Apel Cluj a apreciat că ele, prin soluţiile propuse, sunt susceptibile a afecta în mod grav independenţa judecătorului, ca şi componentă fundamentală a statutului acestuia, implicit a independenţei sistemului judiciar”, se arată în comunicatul Curții de Apel Cluj.

4 thoughts on “Baronii pensiilor speciale fac ilegal grevă deși nu s-a întâmplat nimic. După Curtea de Apel București, magistrații de la CA Ploiești și Cluj intră în grevă

 1. Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.
  Constituția României -TITLUL II – CAP. I – ART. 16 (1)

  1. Din păcate cei care sunt puși să apere legea sunt în același timp și cei care o încalcă.
   Asemenea lucruri se întâmplă în toată lumea. În cazul meu am de a face cu judecători corupți în Elveția.

  2. În conformitate cu Lege 62/2011
   Art. 202. – Reviste (4)
   Nu pot declara grevă: procurorii, judecătorii, personalul militar și personalul cu statut special din cadrul Ministerului Apărării Naționale, al Ministerului Administrației și Internelor, al Ministerului Justiției și din instituțiile și structurile din subordinea sau coordonarea acestora, inclusiv al Administrației Naționale a Penitenciarelor, al Serviciului Român de Informații, al Serviciului de Informații Externe, al Serviciului de Telecomunicații Speciale, personalul angajat de forțele armate străine staționate pe teritoriul României, precum și alte categorii de personal cărora li se interzice exercitarea acestui drept prin lege.

 2. Nimeni nu e special . Fiecare să fie remunerat după pregătire și importanța muncii făcute . Nu diferențe așa mari ! Când greșesc să plătească ! Dreptate să fie pentru toți ,nu numai pentru cei cu banii .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *