Băsescu a răbufnit la adresa celor care susțin că era plătit de Securitate: “Sunteţi jalnici”

 

Fostul președinte al României, și actual europarlamentar PMP, Traian Băsescu, a răbufnit, după ce fostul său coleg de partid din PMP, Radu Cristescu, l-a acuzat că primea bani de la Securitate, publicând pe Facebook un presupus document care i-ar fi fost trimis lui Iulian Vlad. Despre respectivul document, un cercetător CNSAS susține că este fals.
Băsescu a scris într-o postare pe Facebook că „actorii care alimentează presa şi justiţia cu interpretări false a unor documente dar şi cu documente falsificate sunt: CNSAS – interpretări false generate de substituirea unor texte; Proaspătul şi răsplătitul Secretar de stat Radu Cristescu – publică documente false pe facebook; Trustul Intact promovează cu disperare şi interpretările incorecte ale CNSAS dar şi documentele false publicate de răsplătitul Secretar de Stat Radu Cristescu”.

Mai mult, Traian Băsescu  se întreabă dacă nu se încearcă influențarea judecătorilor care se vor pronunța în procesul său cu CNSAS și afirmă: „Amărâţii se fac a nu pricepe că la bordul navelor sau în porturi străine nimeni nu făcea propaganda comunistă nici măcar pe vremea lui Ceauşescu. (…) Oricare ar fi motivaţia, sunteţi jalnici!”.

Radu Cristescu, proaspăt uns secretar de stat în Ministerul Energiei, potrivit unei decizii a premierului Dăncilă publicată miercuri în Monitorul Oficial. Cristescu este un personaj controversat, fost lider al PMP și fost președinte al Agenției Domeniului Statului, funcție din care a fost demis deoarece ar fi susținut ilegal interesele familiei Voiculescu. La doar o zi de la numirea în noua funcție, Cristescu l-a atacat dur pe Traian Băsescu, fostul său șef pe linie politică, publicând pe Facebook un document care arată că Băsescu ar fi făcut parte dintr-o rețea operativă din Portul Constanța în care se scrie că „despre Băsescu Traian precizăm că își manifestă pe deplin adeziunea față de politica PCR și am ordonat susținerea sa materială cu suma de 1.500 dolari SUA pentru subvenționarea rețelei în cadrul noilor deziderate”.

Mădălin Hodor, cercetător la Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSA), a făcut, la rândul său, o postare pe Facebook, în care afirmă despre documentul cu pricina: ”Fals. Fals. Fals.”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *