Băsescu atacă la comun PSD şi PNL: Nu fac decât să distrugă justiţia. Fac un joc care nu e sincer

Fostul preşedinte Traian Băsescu acuză PSD şi PNL că distrug justiţia în dorinţa de a obţine voturi, din cauza modului extremist de a acţiona. El afirmă că singura soluţie e o discuţie între cele două partide pentru a se pune de acord care sunt erorile din legile justiţiei şi ce ar trebui modificat.

„Eu am fost într-un război cumplit cu clasa politică. Unde se descalifică în ochii mei, s-a luat tema justiţiei ca temă fundamentală. PSD, conservent crezului lui să pună sub control justiţia. Pe partea cealaltă, săgeata sunt liberalii, apără justiţia aşa cum e. Demagogic, pentru că ei erau în 2012 cot la cot cu PSD-ul. Însă şi una şi cealaltă din părţi nu fac decât să distrugă justiţia. Spun asta dintr-un motiv simplu, unii sunt extremişti şi spun nu atingeţi justiţia, alţii spun -ba da, o luăm şi o băgăm la noi în buzunar-. Aceste extreme nu fac decât să polarieze electoratul în neştiinţă. Asta doresc, fac un joc care nu e sincer”, a declarat Traian Băsescu, la B1, citat de Mediafax.

El acuză PNL că „vor să obţină voturi distrugând justiţia în mod egal cu PSD”.

Fostul preşedinte a afirmat că raţional ar fi ca cele două partide să discute şi să se pună de acord cu modificările necesare pentru legile justiţiei.

„În mod normal nişte oameni raţionali spuneau aşa: a devenit independentă justiţia, dar trebuia făcută o analiză pe erorile justiţiei, o analiză rece şi spus . La atât trebuia să se limiteze acţiunea pe justiţie. Ce trebuie să mai modificăm în legislaţie ca să nu mai avem articole neconstituţionale. Nimeni nu a stat la o discuţie aşezată şi să facă ceea ce trebuie să facă ca să consolideze justiţia”, a conchis Băsescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.