Băsescu candidează la Primăria Capitalei: Condiţiile pe care ni le-au oferit sunt inacceptabile!

Liderul PMP Eugen Tomac a anunţat astăzi că PNL a acceptat solicitarea USR astfel încât PMP să nu fie primit în „Alianţa pentru Bucureşti”. Astfel, PMP va candida singur la alegerile din Capitală, Traian Băsescu intrând în cursă cu Nicuşor Dan şi Gabriela Firea pentru Primăria Generală.

Deşi mai sunt două zile în care ar mai putea avea loc negocier între cele trei partide în vederea unei alianţe, Eugen Tomac se declară sceptic că PMP va fi invitat la discuţii. „Condiţiile pe care ni le-au oferit, ca vor susţine un candidat al PMP la Sectorul III, altul decât Mihai Neamţu, sunt inacceptabile”, a declarat Eugen Tomac pentru Europa Libera. „Vom avea candidaţi proprii la primăriile de sector şi ne vom prezenta cu 2.300 de candidaţi în toată ţara”, a adăugat Tomac.

Acesta a mai relatat că Ioana Constantin (fost secretar de stat în Ministerul Educaţiei) va candida la funcţia de primar al sectorului 1, Robert Turcescu la sectorul 2, Mihai Neamţu la sectorul 3, Ştefanel Marin la sectorul 4 Lucian Iliescu la sectorul 5, iar Ştefan Florescu va candida la sectorul 6. Tomac a explicat că participarea lui Traian Băsescu în competiţie va mobiliza electoratul şi că este posibil ca partidul să obţina cel puţin 7% din voturi la aceste alegeri. Argumentul său este că la alegerile europarlamentare şi la cele prezidenţiale de anul trecut PMP a obţinut rezultate care depăşeau pragul de 5% de intrare în administraţia locală şi in Parlament. Următoarea discuţie între liderii USR şi PNL are loc sâmbătă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *