Băsescu îi dă o veste proastă lui Dragnea: Lui Tudorel Toader îi este imposibil să facă ce i s-a cerut!

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a declarat, sâmbătă seara, la România TV, că Tudorel Toader nu poate face ceea ce îi cere PSD, respectiv să dea OUG pentru recursul în anulare pentru că astfel ar încălca decizia Curții Constituțională.Prin urmare, veștile pentru Dragnea nu sunt tocmai bune, iar ministrul Justiției pare că nu îi poate soluționa problema.

”Tudorel Toader nu poate să vină cu ceea ce a cerut PSD. Sunt 2 subiecte: unul este să acopere cu OUG pe recurs în anulare pe sentințe din 2014 și până acum ca să-i rezolve problema lui Dragnea. Nu se poate! Am fi ca într-o țară bananieră. Ei se leagă de deciziile CCR, dar ele se aplică pentru viitor. CCR a zis: se permite recurs extraordinar pentru sentințele aflate în curs de recurs extraordinar, ceea ce înseamnă 30 de zile, ori ei vor din 2014. Nu se poate!

Există o variantă: dă Tudorel Ordonanță de Urgență care stă două săptămâni în vigoare, aceea OUG produce efecte. Până o contestă Avocatul Poporului la CCR sau până când o ia în discuție Parlamentul”, a declarat Băsescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *