Băsescu susține testarea în  masă a locuitorilor Capitalei: “E o măsură bună și aș face la fel”

Fostul președinte al României, și actual europarlamentar PMP, Traian Băsescu, a declarat, joi seara, la B1 TV, referitor  la  testarea în masă la nivelul Capitalei, că măsura este una foarte bună.

„Unde e problema? Sincer, nu înțeleg. Dacă aş fi fost primar general și eu as fi cheltuit bani ca să fac o evaluare,  ca să vad riscurile cu cele doua milioane de locatari ai Capitalei. Nu afectează bugetul național sau programele naționale.

Nu vad niciun rau pentru o cercetare științifică pentru o comunitate asa mare ca a Bucureștiului. As stimula si primarii de județ să facă acelaşi lucru, pentru că fonduri sunt”, a afirmat Băsescu.

Fostul președinte al României a făcut niște referiri și la modul în care se  fac  comunicările  oficiale către populație, pe  subiectul coronavirusului și a măsurilor impuse: “Vine ministrul de interne cu șeful politiei si domnul Arafat. E vreunul epidemiolog? Comunicarea publică acum nu o fac specialiștii. L-ați văzut pe Streinu Cercel sau vreun epidemiolog vorbind alături de cei trei?
Mi se pare ca e o bătălie care ar vrea sa distrugă. In aceasta criza, ati auzit de salvare? A venit vreo salvare pe undeva? Sistemul de salvare e distrus”.

Băsescu a mai precizat că este necesar să se ştie exact și numărul persoanelor infectate cu virusul COVID-19: „Şi eu, dacă as fi fost primar general, as fi vrut sa știu care sunt soluțiile medicale pentru aceste doua milioane de suflete. Un gând nemărturisit este care e proporția reala a gradului de infectare.

Alternativa la a face acest gest e aceea de a nu face testarea în masa și de a nu se știi care e starea reala si gradul real de infectare. Nu vi se pare criminal? Eu cred că primăria capitalei are destule resurse pentru a face ceva si dacă s-a angajat sa aflet starea reala a capitalei nu credeți ca s-ar face ceva

Ca sa concluzionăm. E o buna initiativa a primăriei Capitalei si a profesorului Cercel”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *