Băuturile care nu ne afectează silueta

Apa şi ceaiul sunt principalele băuturi care nu ne afectează silueta. În plus, orice vietate are nevoie de apă pentru a supravieţui şi pentru a menţine în echilibru toate procesele

Sânge, urină, limfă, transpiraţie etc., toate au ca substanţă de bază apa. Tot apa este cea care dizolvă şi transport în organism vitaminele, mineralele şi chiar oxigenul. Nu doar că ne curăţă organimul de toxine, dar conumul echilibrat de apă contribuie  la scăderea ponderală.

4 agumente pro-apă

  1. În faza iniţială a regimului se pierde în special apa care trebuie înlocuită pentru a evita deshidratarea;
  2. Viteza metabolică (de ardere a caloriilor) este un process chimic ce necesită apă;
  3. Apa ajută la eliminarea toxinelor acumulate în organism ;
  4. Consumul suficient de apă previne constipaţia.

Fibrele, importante

O dietă echilibrată, de slăbire sau de menţinere, trebuie să includă şi un aport considerabil de fibre. Acestea ajută procesul de digestie. De asemenea, dacă beţi apă înaintea mesei, senzaţia de saţietate se poate instala mai repede şi, prin umare, vom mânca mai puţin.

Urina, barometrul hidratării

Cantitatea de apă pe care  trebuie să o bea zilnic un om depinde foarte mult de meniul acestuia, înălâţime, greutate, temperature ambiantă şi nivel de activitate. Un prim semn al unei hidratări optime este aspectul urinei, care va fi de un galben deschis şi transparentă. Nu trebuie să ne temem să bem suficientă apă, gândindu-ne că ea va fi reţinută în organism pentru că acest lucru se întâmplă doar când mâncaâi excesiv de sărat.

Beneficiile ceaiului vede

Ceaiul verde, dar şi cel negru, provin din frunzele aceleiaşi plante (Camellia Sinensis) şi doar procesarea acestora conduce la obţinerea a două ceaiuri diferite. Frunzele de ceai negru sunt complet oxidate, în timp ce frunzele de ceai verde sunt uşor prelucrate termic înainte de a fi uscate. Şi, astfel, ceaiul verde este considerat a avea mai multe beneficii şi aplicaţii terapeutice decât cel negru. Numeroase studii i-au relevat efectele sale chemo-preventive şi antioxidante. Astfel s-a demonstrat că această băutură scade colesterolul, blochează radicalii liberi şi reduce riscul pentru anumite tipuri de cancer. De asemenea, ceaiul verde combate somnolenţa, are efect diuretic, stimulează digestia, este energizant şi satisface senzaţia de sete.

 

Trebuie retinut faptul ca bauturile care contin cofeina (ceaiul, cafeaua) si alcoolul nu hidrateaza organismul, ci actioneaza ca diuretice.  Si de aceea, atunci cand sunt consumate, se va ingera o cantitate suplimentare de apa pentru compensatie.  In momentul in care se instaleaza senzatie de sete, organismul este deja deshidratat, si aceasta senzatie trebuie neaparat prevenita prin hidratare preventiva.

Cu totii auzim tot felul de reclame care te invata cu ce produs sa-ti incepi ziua; noi recomandam un pahar cu apa proaspata pentru rehidratare si pentru forma maxima.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *