Beatrice Rancea, chemată la DIICOT și pusă, din nou, sub control judiciar

Beatrice Rancea a fost chemată la DIICOT, marți, unde i s-a adus la cunoștință faptul că au apărut noi probe la dosar.

Beatrice Rancea, managerul Operei Române din Iași, a fost plasată sub control judiciar de procurorii DIICOT. Decizia a fost luată după ce abia scăpase de această măsură și fusese pusă, din nou, în fruntea instituției.

Ea este acuzată de constituirea unui grup infracţional organizat, care şi-ar fi desfăşurat activitatea pe parcursul a peste şase ani. Acţiunile grupului vizau delapidarea subvenţiilor acordate Operei de către Ministerul Culturii, prin achiziţii nejustificate sau cheltuieli exagerate cu chiriile şi colaboratorii. Valoarea prejudiciului adus statului este de circa 5 milioane lei.

 „Investigaţia penală a scos în evidenţă faptul că activitatea infracţională a grupării a acoperit, pe de o parte, întreaga gamă a achiziţiilor, iar pe de altă parte, a vizat şi cheltuielile cu colaboratorii şi chiriile”, au transmis cei de la DIICOT.

Reamintim că procurorii și jandarmii au descins în luna martie la sediul Operei Naționale Române Iași. Aceștia au căutat documente, apoi i-au luat pe unii angajați, apropiați ai managerului Beatrice Rancea, și au mers împreună la locuinţele acestora pentru noi percheziţii.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de DIICOT, în cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2014, s-a constituit și a acționat, alternativ, în municipiile Iași, respectiv București, un grup infracțional organizat condus de către o persoană, în calitate de mananger al unor instituții culturale din municipiile Iași și București, grup la care au aderat ulterior și alte persoane.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *