Becali a învins statul român la CEDO

Gigi Becali a câştigat un proces de răsunet la CEDO ! Latifundiarul din Pipera s-a plâns la Curtea Europeană în dosarul MApN acuzând că i-a fost încălcat dreptul la apărare întrucât unele documente din dosar erau clasificate şi nu le-a putut folosi pentru a se apăra. În plus, Becali a reclamat că în momentul în care s-a decis condamnarea lui fapta nu exista în Codul Penal.

Acum Guvernul trebuie să dea explicaţii cum a fost condamant Gigi Becali în baza unor informa?ii clasificate la care avocatul său nu a avut acces.

Pe 20 mai 2013, Gigi Becali a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la doi ani de inchisoare cu executare si interzicerea unor drepturi pentru o perioadă de cinci ani în dosarul în care era anchetat pentru schimbul de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale (MApN). Procurorii l-au trimis în judecată pe Gigi Becali în 2012 acuzându-l că a prejudiciat statul român cu 900.000 de dolari printr-un schimb de terenuri făcut cu Ministerul Apărării.

George Becali a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată şi continuată, iar Victor Babiuc, fost ministru al Apărării Naţionale în perioada decembrie 1997-2000, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată şi luare de mită.

Sursa foto: wowbiz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *