Belgienii au decis: 24 de  județe din România sunt “Zonă Roșie”  și  oricine vine de acolo intră  în carantină

Începând de sâmbătă, locuitorii din 24 de județe din România sunt plasați în „Zona Roșie”, de către autoritățile belgiene. Astfel, carantina și testarea vor fi obligatorii pentru persoanele care provin din aceste județe și care vor să călătorească în Belgia, transmite Ministerul Afacerilor Externe (MAE) belgian, potrivit  mediafax.ro.

Astfel, începând de sâmbătă, Centrul (Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu), Sud-Estul (Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea), Sudul Munteniei (Arges, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman) și Sud-Vestul Olteniei (Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea) sunt în „Zona roșie”.

Acest lucru înseamnă că pentru toți cei ce călătoresc în Belgia din zona roșie, carantina și testarea COVID19 sunt obligatorii la sosire. Restul României rămâne în zona portocalie. Sunt recomandate carantină și testare pentru cei ce vin din România în Belgia.

Conform MAE Belgia, nu sunt permise călătoriile neesențiale din Belgia în regiunile românești din „Zona roșie”.

Zonele din România nu sunt singurele incluse pe lista roșie. Următoarele regiuni sunt și ele vizate de măsura autoritățile din Belgia: Bulgaria (Severoiztochen, Yugozapaden), Franța (Mayenne), Spania (Aragon, Navarre, Barcelona și Lleida în Catalonia), Elveșia (Lake Geneva region), Marea Britanie (Leicester).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *