Benjamin Netanyahu, din nou în vizită la Vladimir Putin

La două luni de la ultima vizită, premierul israelian, Benjamin Netanyahu, vine din nou în Rusia. El va avea o întrevedere cu președintele Rusiei, Vladimir Putin. Cei doi vor discuta despre relațiile bilaterale între cele două țări, reglementarea conflictului israelo-palestinian și situația din Siria, transmite serviciul de presă al Kremlinului.

„Pe 11 iulie, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, va avea o întrevedere cu prim-ministrul statului Israel, Benyamin Netanyahu. Subiectele discuțiilor se vor axa pe problemele cooperării bilaterale și cele de pe agenda internațională, inclusiv conflictul israelo-palestinian și situația din Siria”, se spune în comunicatul administrației prezidențiale ruse.

Netanyahu va asista la meciul din semifinala Campionatului Mondial de Fotbal.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a indicat că va merge la Moscova pentru a discuta cu preşedintele Vladimir Putin despre prezenţa Iranului în Siria, relatează duminică agenţia Xinhua.

Netanyahu a afirmat că Israelul „nu va tolera o consolidare militară a Iranului şi a reprezentanţilor săi în vreo regiune din Siria“.

Liderul israelian a precizat că „va cere de asemenea ca Siria, precum şi armata sa, să respecte strict acordul de dezangajare“, referindu-se la armistiţiul semnat între Israel şi Siria în contextul războiului arabo-israelian din 1973.

Vizita de o zi a lui Netanyahu la Moscova face parte din politica de coordonare în materie de securitate între Israel şi Rusia în legătură cu acţiunile lor în Siria. „Ne întâlnim din când în când pentru a asigura coordonarea în domeniul securităţii şi pentru a discuta, desigur, despre evoluţiile din regiune“, a declarat Netanyahu.

Precedenta întâlnire dintre Netanyahu şi Putin a avut loc în mai la Moscova. Netanyahu a afirmat recent că, în cursul discuţiilor, preşedintele rus a fost de acord că Iranul nu ar trebui să deţină baze militare în Siria.

Oficial, Israelul afirmă că nu este parte în războiul din Siria, dar a întreprins mai multe atacuri sângeroase în ţara vecină, susţinând că ele au avut drept scop să împiedice Iranul de a-şi stabili o prezenţă militară în Siria sau de a opri convoaie cu arme destinate Hezbollahului, miliţie libaneză susţinută de către Iran.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *