Benjamin Netanyahu o felicită, pe Twitter, pe “prietena” lui, Viorica Dăncilă, pentru decizia de a muta Ambasada României

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a reacționat, pe Twitter, la anunţul premierului Dăncilă, cu privire la mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. Mai mult, Netanyahu o numește pe Dăncilă  „prietena mea”.

„O felicit pe prietena mea, prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, pentru anunţul făcut la AIPAC că va acţiona pentru a duce la bun sfârşit procedurile necesare pentru deschiderea Ambasadei României în Ierusalim”, a scris Netanyahu pe Twitter.

Postarea lui Netanyahu vine ca reacție la anunțul făcut, duminică, de Dăncilă, care se află într-o vizită în SUA, că după finalizarea analizei ”și în deplin consens”, România își va muta Ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

În schimb, președintele Klaus Iohannis consideră că prin declarația sa, Dăncilă dă dovadă de ignoranță în domeniul politicii externe și în ceea ce privește luarea unor decizii importante ale statului român.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.