Biden ridică restricţiile de călătorie pentru majoritatea ţărilor europene. Condiţiile valabile pentru România

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a semnat luni un ordin care impune vaccin obligatoriu pentru majoritatea călătorilor aerieni naţionali străini şi ridică restricţiile severe de călătorie pentru China, India şi mare parte din Europa, începând cu 8 noiembrie, relatează Reuters.

„Este în interesul Statelor Unite să se îndepărteze de restricţiile aplicate anterior în timpul pandemiei de COVID-19 şi să adopte o politică de călătorie aeriană care se bazează în primul rând pe vaccinare, pentru a promova reluarea în siguranţă a zborurilor internaţionale. în Statele Unite”, a declarat Biden.

Copiii sub 18 ani sunt scutiţi de noile cerinţe de vaccin, la fel ca şi persoanele cu unele probleme medicale, precizează Casa Albă. Cu excepţia turiştilor, călătorii din aproape 50 de ţări cu rate de vaccinare la nivel naţional mai mici de 10% vor fi, de asemenea, eligibili pentru scutire de la reguli.

Printre aceste ţări se numără Nigeria, Egipt, Algeria, Armenia, Myanmar, Irak, Nicaragua, Senegal, Uganda, Libia, Etiopia, Zambia, Congo, Kenya, Yemen, Haiti, Ciad şi Madagascar. Cei care primesc o scutire vor trebuisă se vaccineze în termen de 60 de zile de la sosirea în Statele Unite.

Administraţia Biden menţionează, de asemenea, că înainte de îmbarcarea în zborurile către SUA, companiile aeriene trebuie să urmeze proceduri pentru a confirma vaccinarea călătorilor străini.

Condiţiile valabile pentru România

Pentru ţara noastră rămâne valabil avizul de călătorie de nivel 4 emis pe 12 octombrie, care indică un nivel foarte ridicat de COVID-19. Conform Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, românii care doresc să călătorească în Statele Unite trebuie să prezinte dovada vaccinării şi a unui test COVID-19 negativ, nu mai vechi de 72 de ore. Pentru cei nevaccinaţi, testul nu trebuie să fie mai vechi de 24 de ore.

Casa Albă a anunţat pentru prima dată pe 20 septembrie că va elimina restricţiile la începutul lunii noiembrie pentru călătorii aerieni complet vaccinaţi din 33 de ţări.

Restricţiile de călătorie către Statele Unite au fost impuse iniţial la începutul anului 2020, pentru a preveni răspândirea COVID-19. Aceste reguli interziceau intrarea în SUA pentru majoritatea persoanelor care în ultimele 14 zile se aflaseră în Marea Britanie, cele 26 de ţări din Spaţiul Schengen fără controale la frontieră, Irlanda, China, India, Africa de Sud, Iran şi Brazilia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *