Biden: Xi Jinping a comis o ”gravă eroare” când a ”întors spatele” crizei climatice

Preşedintele chinez Xi Jinping a comis ”o gravă eroare” pentru că nu a participat la reuniunea G20 la Roma şi a ”întors spatele” Conferinţei ONU privind schimbările climatice (COP26) care are loc la Glasgow, în Scoţia, a declarat marţi preşedintele american Joe Biden, relatează AFP.

”Cred că a fost o gravă eroare din partea Chinei să nu vină. Restul lumii a privit spre China şi s-a întrebat, ce aduc?”, a menţionat preşedintele SUA în cursul unei conferinţe de presă, la încheierea participării sale la COP26, considerată drept capitală.

”Acesta este un subiect gigantic şi au întors spatele. Cum poţi să faci asta şi să pretinzi oricui conducere”, a spus preşedintele SUA.

Făcând acest lucru, preşedintele chinez ”a pierdut o oportunitate de a influenţa oamenii din întreaga lume”, a continuat Biden.

Preşedintele Xi Jinping s-a mulţumit cu un mesaj scris, postat pe site-ul conferinţei, nefiind prevăzută nicio intervenţie prin videoconferinţă sau mesaj video pentru şefii de stat şi de guvern, care urmau să se adreseze la faţa locului.

”La fel este şi cu Vladimir Putin”, a afirmat, de asemenea, Joe Biden, referindu-se la preşedintele rus, care nici el nu a participat la aceste două reuniuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.