Bill şi Melinda Gates divorţează după 27 de ani de căsnicie

Miliardarul Bill Gates, fondatorul Microsoft, şi soţia sa Melinda şi-au anunţat, luni, divorţul, după 27 de ani de căsnicie. „După ce ne-am gândit mult şi am muncit mult la relaţia noastră, am luat decizia de a pune capăt căsniciei”, au anunţat cei doi pe Twitter. Cei doi s-au cunoscut în anii 1980, când Melinda a început să lucreze la Microsoft. Ei s-au căsătorit în Hawaii, în 1994 şi au împreună trei copii: Jennifer (25 ani), Rory (21) şi Phoebe (18).

Din anii 2000, conduc împreună Bill & Melinda Gates Foundation.

Bill Gates, cofondatorul Microsoft, şi Melinda French Gates s-au angajat să-şi continue împreună activitatea filantropică în cadrul fundaţiei lor, în pofida divorşului lor, după 27 de ani de căsătorie, relatează Reuters.

Fundaţia Bill şi Melinda Gates, una dintre cele mai puternice şi influente în domeniul sănătăţii publice mondiale, a cheltuit peste 50 de miliarde de dolari (42 de miliarde de euro) în acest domeniu în ultimii 20 de ani.

Cuplul anunţă într-o cerere comună de divorţ că a ajuns la un acord asupra împărâirii bunurilor conjugale.

Niciun detaliu din acest acord nu a fost divulgat în cererea de divorţ pe care cei doi au depus-o la un tribunal din Seattle.

Bill Gates, în vârstă de 65 ani, şi soţia sa, Melinda French Gates, în vârstă de 56 de ani, s-au întâlnit după ce aceasta din urmă s-a angajat la Microsoft ca şefă de produs. Ei s-au frecventat timp de câţiva ani înainte să se căsătorească, în ianuarie 1994, în Hawaii.

Fundaţia cu scop nelucrativ, lansată în 2000, este cea mai mare fundaţie filantropică privată din Statele Unite şi una dintre cele mai importante din lume.

Ea are active estimate la 43,3 miliarde de dolari la sfârşitul lui 2019, potrivit ultimelor date financiare postate pe site.

În perioada 1994-2018, cuplul a făcut donaţii în valoare de peste 36 de miliarde de dolari fundaţiei cu sediul la Seattle, se precizează pe site.

Investitorul american Warren Buffett a anunţat anul trecut că a donat acţiuni ale fundaţiei sale, Berkshire Hathaway, în valoare de peste două miliarde de dolari Fundaţiei Gates, în cadrul unui plan de donare a întregii sale averi înainte de moarte.

Fundaţia Gates a anunţat, într-un comunicat separat, că cei doi rămân copreşedintele şi administratorul organizaţiei.

”Ei vor continua să muncească împreună în vederea elaborării şi aprobării strategiei fundaţiei, apărării intereselor fundaţiei şi definirii direcţiei generale a organizaţiei”, se precizează în comunicat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *