Birchall DESFIINŢEAZĂ Secţia Specială: E stat în stat. Poate cerceta şi bande de tâlhari şi ce vrea

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a declarat că nu consideră că este „în beneficiul actului de justiție” existența SIIJ în forma actuală, câtă vreme, potrivit legii, are competența de a reține tot dosarul, indiferent de infracțiunea cu care este sesizată.

„Cu alte cuvinte, într-un limbaj pe înțelesul tuturor, orice persoană care este urmărită, cercetată și face o plângere la această Sectie Specială, Secția Specială are competența să rețină tot dosarul. Fie că vorbim de infracțiuni grave, omor, proxeneți, bande de tâlhari, criminalitate organizată, viol, omor orice alt tip de infracțiune, repet orice persoană care înțelege să facă o plângere la Sectia Specială, secția specială, conform articolului 88 indice 1 aliniat 2 are competența să rețină și să continue cu acel dosar. Dacă considerați că este în beneficiul justiției o astfel de competență, eu, în calitate de ministru al Justiției, dar și ca absolvent de drept și nu o să-mi bat niciodată joc de CV-ul meu, nu consider că este normal și nu este în beneficiul actului de justiție pentru că pe noi ne interesează pe toți din societate, indiferent unde suntem ca să ne preocupăm de buna funcționare a sistemului judiciar și de un act de justiție așa cum ni-l dorim fiecare”, a mai spus Birchall.

Declaraţiile Anei Birchall vin în contextul în care şefa CSM, Lia Savonea, ţine cu orice chip numirea Adinei Florea în fruntea SIIJ în ciuda opoziţiei GRECO, care solicită schimbarea legii privind competenţele instituţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *