Birchall, ignorată de autoritățile din Madagascar: Nu știu dacă mandatul de arestare al lui Mazăre a fost prelungit!

Ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, a declarat, în această dimineață, că procedura de extrădare a fostului primar al Constanței, Radu Mazăre, ține acum exclusiv de autoritățile din Madagascar, precizând că decizia extrădării va fi luată acolo.

„Acum procedurile țin exclusiv de autoritățile din Madagascar. Deci ei sunt cei care, în momentul de față, analizează și vor lua deciziile pe care le consideră oportune”, a declarat ministrul interimar al Justiției.

Birchall nu are nicio informație cu privire la Radu Mazăre, dacă arestarea sa a fost prelungită sau nu având în vedere că ieri expira mandatul primit pe 8 mai. Ministerul Justiției a transmis duminică documentele necesare în vederea extrădării fostului primar al Constanței, Radu Mazăre, din Madagascar, luni la ora 09.00 acestea fiind primite de ministerul Justiției din Madagscar.

Fiul lui Radu Mazăre, Răducu, a anunțat aseară că tatăl său s-ar afla sub protecția ONU și nici gând de vrea extrădare. Radu Mazăre a fost condamnat definitiv la 9 ani de închisoare pe 8 februarie în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri în Constanța și Mamaia, iar ulterior a fost dat în urmărire internațională. El a fost arestat miercurea trecută în Madagascar, unde plecase în decembrie 2017 și administra un bungalow.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *