Bisericile îşi deschid uşile pentru credincioşii musulmani, în semn de solidaritate cu victimele masacrului din Noua Zeelanda

Bisericile îşi deschid uşile pentru musulmani după ce moscheile au fost închise din motive de securitate, relatează CNN. Comunităţile de musulmani şi moscheile primesc mesaje de solidaritate de la oameni şi organizaţii din întreaga lume după ce 49 de oameni au fost ucişi şi alţi 20 au fost grav răniţi în masacrul de la Christchurch, un oraş neozeelandez aflat în reconstrucţie după cutremurul devastator din 2011.

După atacurile de vineri din Christchurch, Biserica Baptistă Te Atatū din Auckland, Noua Zeelandă a anunţat pe Facebook că îşi deschide uşile credincioşilor musulmani dat fiind că locurile lor de rugăciune sunt închise.
Biserica a anunţat că se vor ţine rugăciuni pentru victimele din Christchurch, invitaţia sa adresându-se tuturor credincioşilor, însă în mod special comunităţii musulmane .

Reprezentanţii catedralei St. Paul din Londra au anunţat rugăciuni la slujbele sale pentru toţi cei afectaţi de atacurile armate din Noua Zeelandă, ca şi pentru comunităţile musulmane.
„Rugăciunile noastre se îndreaptă şi spre prietenii şi vecinii noştri musulmani de aici şi din întreaga lume,” au transmis aceştia.

Forumul naţional pentru dialogul între creştini şi musulmani (Christian Muslim Forum) le-a cerut creştinilor să meargă la rugăciunile de vineri la moscheile lor locale pentru a „ne reculege în semn de solidaritate.”
„Atacurile devastatoare din Christchurch ne aduc împreună în durere şi în determinarea noastră comună de a opune prietenia urii,” a postat pe Twitter cu hashtagul #WeStandTogether (Rămânem uniţi).
„Credincioşii noştri vizitează azi moscheile din toată ţara în semn de solidaritate,” au declarat reprezentanţii grupării pentru CNN.
Mesajul lor a fost distribuit de Arhiepiscopul din Canterbury. „În calitate de creştini suntem datori să fim buni vecini. Să ne unim aşadar în acest gest de bunăvoinţă şi să respingem ura faţă de musulmani,” a transmis acesta pe Twitter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.