Boc, învingător în disputa cu Voiculescu: Banii pentru centrele de vaccinare vor fi de la bugetul de stat

Cheltuielile cu centrele de vaccinare vor fi suportate de la bugetul de stat, Guvernul urmând să emită o ordonanță de urgență în acest scop în această săptămână, a anunțat, marți, Emil Boc, președintele Asociației Municipiilor din România. Anunțul  lui  Boc a   fost  făcut  după  o  întâlnire a primarilor  cu  ministrul Finanțelor  și a  însemnat  o  victorie   în disputa  cu ministrul Sănătății, Vlad  Voiculescu.

Boc a  mai spus că actul normativ va stabili și sumele care vor fi plătite medicilor și personalului din centre. „Forma finală a ordonanței de urgență va respecta prevederile strategiei naționale de vaccinare”, a precizat Boc.

Primarul  Clujului, Emil Boc,  dar  și alți  primari,   și-au  manifestat  nemulțumirea   față de ordonanța de urgență a Guvernului, ce prevede că administrațiile locale trebuie să înființeze și să doteze centrele de vaccinare anti-Covid-19, fără a menționa sursa de bani. Într-o țară democratică europeană, nici un minister nu-și permite să aloce responsabilități administrației publice locale, fără să discute în prealabil cu aceștia și fără să aloce resursa financiară în vederea implementării acelei sarcini pe care o stabilește. E o chestie de respect instituțional. Cine privește această dispută în termeni de război în coaliție, de conflict personal, exclus, aici nu este vorba nici de un război, nici de un conflict, e vorba de respect instituțional. Fiecare să-și facă datoria conform legii”, a declarat recent Boc.

Primarii de municipii au avut o discuție pe tema finanțării centrelor de vaccinare cu ministrul Finanțelor Alexandru Nazare.

Recent, premierul Florin Cîțu a declarat că România va fi pregătită să vaccineze 150.000 de persoane pe zi, în 1.000 de centre de vaccinare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *