Bode despre şpăgarii de la Rutieră: Acest gen nu au ce căuta în structurile MAI!

Ministrul de Interne, Lucian Bode, susține că astfel de persoane, precum polițiștii prinși în flagrant, nu au ce căuta în structurile Ministerului Afacerilor Interne.

Cei doi polițiști de la Brigada Rutieră prinși în flagrant în timp ce luau mită au fost reținuți pentru 24 de ore. Ei au fost ridicați într-o operațiune fără precedent cu mascați, procurori DNA și ofițeri DGA. Anchetatorii le-au percheziționat autospeciala și le-au luat declarații, asta chiar sub ochii uimiți ai trecătorilor.

Potrivit procurorilor DNA, cei doi polițiști ar fi luat șpagă de la de la cel puțin 23 de conducători auto care ar fi încălcat regulile de circulație. Anchetatorii i-au prins în flagrant când primeau 2.000 de lei. S-a întâmplat chiar în zona Dorobanți, în fața teraselor de fițe.

Polițiștii erau urmăriți de ceva vreme de DGA sub coordonarea unui procuror DNA. Dosarul de dare și luare de mită este abia la început, mai ales că polițiștii acționau doar în zone influente, cu oameni bogați, astfel încât sumele primite să fie cât mai consistente.

Ministrul de interne, Lucian Bode, a reacționat și spune că cei doi polițiști nu mai au ce căuta în MAI.

„Este regretabil că un angajat al Ministerului Afacerilor Interne este într-o astfel de situație. Sistemul imunitar al Ministerului Afacerilor Interne a dovedit încă o dată că funcționează. Elemente de acest gen nu au ce căuta în structurile MAI”, a declarat Lucian Bode.

Șefii celor doi polițiști au început o anchetă disciplinară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *