BOMBĂ. David Popovici s-a retras din competiţie!

David Popovici nu va concura în finala probei de 400 de metri liber, în care reuşise să se calificase cu al patrulea cel mai bun timp.

David Popovici nu va concura până la urmă în finala probei de 400 de metri liber, unde tocmai se calificase cu al patrulea cel mai bun timp.

Federația de profil a anunțat pe pagina oficială de Facebook, la ora 12:45, motivele deciziei lui Popovici:

„Antrenorul Adrian Rădulescu, împreună cu staff-ul tehnic, au decis să îl retragă pe David Popovici din finala de 400 m liber la Campionatul European de natație seniori de la Roma. Programul încărcat din perioada următoare, consumul foarte mare pe care l-ar fi avut în finală și dorința de a pregăti cât mai bine participarea la Campionatul Mondial de juniori de la Lima (Peru) – o competiție foarte puternică – sunt motivele care stau la baza acestei decizii.”

Cursa de 400 nu era un obiectiv pentru campionul român și nici pentru antrenorul său.

David Popovici ar fi urmărit mai mult să-şi testeze abilităţile la nivel internațional în această probă la care a participat în premieră.

Înotătorul român rămâne astfel cu două medalii de aur câștigate la Campionatele Europene de la Munchen, la 100 m liber (cu record mondial) și 200 m liber (cu record mondial de juniori).

Federaţia a mai transmis totodată că David Popovici mulţumeşte tuturor pentru „sprijinul necondiționat de care a avut parte pe toată durata competiției de la Roma” şi că așteaptă mesajele de încurajare și la următoarele întreceri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *