BOMBĂ. DNA are 33 de dosare penale privind achiziţiile halucinante din perioada pandemiei. Izoletele, luate la puricat

Procurorul şef al DNA, Crin Bologa, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă online, că pe masa anchetatorilor se află 33 de dosare penale cu privire la încălcarea legii privind achiziţiile unor materiale necesare în această perioadă de pandemie. Printre contractele pe care au pus ochii procurorii se numără şi achiziţia de izolete, care r fi fost cumprate la preţuri.

În ultimele luni, în ciuda garanțiilor președintelui Iohannis și ale premierului Orban că starea de urgență va permite achiziții rapide și corecte, presa a dezvăluit o sumedenie de contracte supraevaluate. De altfel, chiar și DNA începuse, încă din decembrie 2019, cercetarea dotării IGSU pe fonduri europene, în contractul de 600 de milioane de euro, cu un câștigător anulat la intervenția directă a lui Raed Arafat. Numai că nimic nu s-a mai întâmplat în acest dosar aflat la DNA militar.

„Legat de dosarele privind pandemia sunt înregistrate 33 de cauze penale. În 25 au fost sesizrăi din oficiu. Ca tipologii de anchetă privind pandemia se numără încălcarea cadrelor legal privind achiziţionarea de măşti în general, de măşti neconforme, stabilirea centrelor de carantină”, spune Bologa.

El a spus că pe fondul diminuării activităţii instituţiilor publice persoane interesate au considerat că pot acţiona pe tărâmul infracţional”, a declarat Crin Bologa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *