BOMBĂ. Încercări disperate de albire a lui Daddy: Secția pentru investigarea magistraților vrea dosarul lui Dragnea de la DNA!
La datele de 21 decembrie 2018, 17 ianuarie si 31 ianuarie 2019, Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie, condusă de omul lui Liviu Dragnea, a formulat, consecutiv, trei cereri catre procurorii DNA prin care solicita transmiterea dosarului Tel Drum, in care este cercetat liderul PSD, Liviu Dragnea. Secția argumentează că în cauză ar fi vizați și magistrați, ceea ce nu este real până în momentul de față!
Toate au fost respinse de procurorii DNA, susțin jurnaliștii de la Ziare.com.
In dosarul Tel Drum, Liviu Dragnea este urmarit penal pentru constituirea unui grup infractional, abuz in serviciu si infractiuni privind deturnarea de fonduri europene, in legatura cu favorizarea companiei in privinta acordarii de contracte. Dosar ar putea fi închis ca urmare a deciziei judecătoarei Alina Ghica de a diminua prejudiciul într-iun dosar disjuns din acela și care este deja pe rolul instanței.
udecatoarea Alina Ghica, cea care a anulat prejudiciul în dosarul lui Liviu Dragnea în instanţa de contencios administrativ îi dă o bună ocazie liderului PSD să scape de ancheta penală de la DNA. Mai exact, o hotărâre CEDO prin care România a fost condamnată la despăgubiri băneşti arată că o cauză nu poate avea două soluţii – una într-un dosar penal şi alta într-unul de contencios administrativ. Speţa care poate fi invocata este cauza Lungu vs. România îm care Curtea Europeanî a Drepturilor Omului s-a pronunţat în 21 octombrie 2014. În motivarea soluţiei, CEDO a a reţinut existenţa unei violări a art. 6 par. 1 din Convenţia pentru Apărarea drepturilor Omuluii. . Argumentele Curţii sunt mai mult decât elocvente. Cauza privea existenta a doua dosare separate – unul privind anularea unei amenzi fiscale si celalalt viza un dosar penal de evayiune fiscala. CEDO a statuat că:
„Derularea simultană şi în paralel a două proceduri independente cu privire la aceleaşi fapte, care a condus secţia penală a Curţii de Apel la o nouă apreciere a acestor fapte, radical diferită de hotărârea anterioară a secţiei comerciale de la aceeaşi Curte de Apel, a adus atingere principiului securităţii juridice (…) În consecinţă, prin aceea că a revenit asupra unui punct al litigiului care a fost deja tranşat şi care a făcut obiectul unei hotărâri definitive, şi în absenţa unui motiv întemeiat, Curtea de Apel a înfrânt principiul securităţii raporturilor juridice. Din acest motiv, dreptul reclamantului la un proces echitabil în sensul art. 6 par. 1 din Convenţie a fost încălcat” (par. 46-47).
Or, dosarul lui Liviu Dragnea tocmai asta vizează, să se demonstreze că nu există niciun prejudiciu care îi poate fi imputat liderului PSD. În ședinta din 23 noiembrie în care a dispus anularea completurilor de 5 judecători, Alina Ghica a repus pe rol și a și rămas în pronunțare în dosarul prin care CJ Teleorman cerea anularea prejudiciului constatat de OLAF. Ulterior cerința CJ Teleorman a fost aprobată.