BOMBĂ! Justiția, la cheremul lui Daddy. Două dintre cele 5 judecătoare ale lui Dragnea au ANULAT interceptările făcute de SRI în dosarul TelDrum!

Liderul PSD, Liviu Dragnea, poate deschide șampania dacă rămâne să fie judecat la Completul 2 de 5 judecători de la instanța supremă! Două din cele 5 judecătoare au dat o decizie bombă într-un dosar care îl vizează pe unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Dragnea, Marian Fiscuci, primul patron al TelDrum.

Înalta Curte a decis excluderea a zeci de interceptari si filaje din dosarul in care sunt implicati primul patron al firmei Tel Drum, Marian Fiscuci, si cumnatul acestuia, fostul deputat PSD Adrian Simionescu, judecati pentru evaziune fiscala. Decizia magistratilor este definitiva.

Sentinta prin care s-au exclus interceptarile a fost luata in faza de Camera Preliminara, pe 27 septembrie, inaintea inceperii procesului. Exceptia a fost ridicata de avocatul lui Adrian Simionescu. Decizia a fost data de un complet format din judecatorii Tatiana Rog si Luciana Mera. Soțul Tatianei Rog este ofițer SRI.

Practic, Inalta Curte a desfiintat circa 10 incheieri de sedinte date tot de ICCJ in 2014, prin care erau puse in executare mai multe masuri de supraveghere tehnica.

„Exclude din materialul probator toate procesele verbale de consemnare a rezultatelor activitatilor de supraveghere tehnica mai sus-mentionate”, se arata in minuta Inaltei Curti. In baza unei decizii a Curtii Constitutionale, din 18 ianuarie 2018, judecatorii au dispus excluderea fizica din dosar a CD-urilor cu inregistrari, eliminarea referirilor la aceste mijloace de proba si eliminarea redarii continutului acestor mijloace de proba din rechizitoriu.

DNA a trebuit să excludă toate aceste interceptări.

Primul termen în recursul lui Liviu Dragnea cu noul complet va fi pe data de 19 decembrie, iar dacă judecătorii administrează o singură probă, procesul merge mai departe, dacă nu la începutul lunii ianuarie va fi tras la sorți un alt complet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *