Bombă în Justiție! 60% Din Magistrați Verificați Pentru Corupție de DNA!

Mai mult de jumătate dintre procurori și judecători au făcut obiectul unor dosare penale la DNA începând cu 1 ianuarie 2014. Informația vine de la Inspecția Judiciară care a declanșat un amblu control în iinstanțe, dar și la DNA pentru a vedea cum s-a ajuns în această situație fără precedent. Până la data de 1 octombrie, inspectorii judiciari vor efectua un control tematic privind respectarea principiilor generale care guvernează activitatea judecătorilor în cauzele de compentența DNA.

Verificările se vor extinde pe perioada 1 ianuarie 2014 – 30 iulie 2018.
Confoem datelor furnizate de DNA, în perioada supusă verificării nu mai puțin de 3.420 de mmagistrați – 2.193 de judecători și 1227 de procurori – au făcut obiectul unor dosarele penale. În România sunt aproximativ 7000 de magistrați, din care aproape 5000 sunt judecători, iar restul procurori. Asta înseamnă că aproape 60% au fost suspecți sau reclamați pentru fapte de corupție.

Multe dosare au fost clasate, ănsă au reprezentat un bun motiv pentru magistrații în cauză să stea cu teamă. În prezent, la DNA sunt verificați aproape 800 de magistrați – 474 de judecători și 346 de procurori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *