BOMBĂ. Mugur Mihăescu – „Garcea”, TURNĂTOR la Securiate: Am văzut cu ochii mei bancnota de 100 de dolari!

Mugur Mihăescu a fost recrutat de Securitate în 1986, potrivit CNSAS, ca militar în termen, apoi a fost folosit și ca student, până în 1988. A avut numele conspirativ „Mihai”, scrie Newsweek.ro.

Mihăescu a povestit Securității, printre altele, cum un coleg de-al său avea o iubită în Israel, acolo unde se mutaseră și mama sa, și fratele vitreg, în urma separării de tatăl său care a rămas în România. Mihăescu îl descosea pe amicul său cu privire la planurile de nuntă ale acestuia cu prietena sa din străinătate, apoi povestea Securității despre felicitările pe care aceștia și le trimiteau cu diferite ocazii și cu teama ca relația și dialogul lor să nu fie descoperite tocmai de Securitate.

Într-o altă notă, Mihăescu a detaliat despre cum un amic își trimitea prietenii străini cu valuta pe care o deținea să îi cumpere diferite obiecte pe care el nu le putea cumpăra pentru că ar fi fost acuzat că deține ilegal bani străini. Mihăescu sublinia chiar că ar fi văzut cu ochii lui bancnota de 100 de dolari.

Mugur Mihăescu a fost unul din vorbitorii la protestul anti-COVID de duminică, atunci când aproximativ 200 de persoane s-au strâns în Piața Victoriei pentru a se opune legii carantinării. Aceștia au spus rugăciuni și au scandat, fără măști și fără să respecte distanțarea socială, mesaje despre libertate, dictatură și coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *