BOMBĂ. Studenții nevaccinați din Iași NU mai pot participa la examene! Decizia instanței

Studenții Universității din Iași care nu au fost vaccinați, nu au trecut prin boală sau care nu au prezintă rezultatul negativ al unui test anti-COVID nu vor participa la examenele din această sesiune.

Decizia a fost adoptată de Curtea de Apel Iași, care a judecat o contestație formulată de Liga Studenţilor din Universitatea „Al. I. Cuza”, alături de cinci studente ale Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa”. Curtea de Apel Iaşi a respins ca nefondat, recursul formulat de trei studente faţă de decizia iniţială a Tribunalului Iaşi, hotărârea fiind definitivă.

Studenții care au intentat acțiunea au solicitat suspendarea unei decizii din 12 mai 2021, a conducerii Universității „Gr. T. Popa”. Aceasta stabilea că, pentru a putea participa la sesiune, studenţii trebuie să prezinte un certificat de vaccinare, un test RT-PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore, rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore sau o adeverinţă din care să rezulte că se află în perioada cuprinsă între a cincisprezecea şi a nouăzecea zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2. Aceste documente urmează să fie prezentate înainte de fiecare examen.

„Acţiunea în contencios administrativ privind suspendarea Deciziei nr. 516/12.05.2021 a fost respinsă iniţial la Tribunalul Iaşi, însă sentinţa a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel Iaşi. Astăzi, 16 iunie 2021, s-a pronunţat şi Curtea de Apel Iaşi, în sensul respingerii recursului şi menţinerii soluţiei iniţiale a Tribunalului Iaşi. Decizia este definitive”, se arată în comunicatul de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *