BOMBĂ! Turcan dezvăluie că nu mai sunt bani pentru pensiile și alocațiile din decembrie

Începând cu data de 26 noiembrie nu mai sunt bani pentru plata pentru luna decembrie a pensiilor, a alocațiilor și a altor compensații, printre care și cele pentru facturile de energie, în cazul în care Ministerul Finanțelor nu aprobă suplimentarea bugetului ministerului cu aproape 3 miliarde de lei, arată un document al Ministerului Muncii obținut de Economedia.

Ministrul interimar al Muncii Raluca Turcan l-a criticat anterior pe premierul demis Florin Cîțu, spunând că este dispus să joace la poker până și banii de pensii.

Un document al Ministerului Muncii obținut de Economedia arată că instituția a solicitat încă din data de 12 noiembrie Ministerului Finanțelor, condus de Dan Vîlceanu, un apropiat al lui Florin Cîțu, suplimentarea bugetului pentru a putea face plata unor pensii, alocații, drepturi salariale și compensații pentru facturile la energie.

Ministerul a solicitat astfel 2,8 miliarde lei, până la termenul limită de 25 noiembrie, pentru a plăti beneficiile aferente lunii decembrie, cea a Sărbătorilor. Instituția afirmă că, în cazul în care bugetul nu este suplimentat până la această dată, ar putea să nu fie respectate termenele de plată, respectiv: perioada 1-15 ale lunii pentru pensii, cel târziu data de 5 ale fiecărei luni pentru alocații și drepturi acordate pentru creșterea copilului.

Sursa foto: Economedia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.