Bombă! Udrea a revenit în țară, de nevoie. Dacă nu venea în România, risca să fie arestată și deportată

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, se pare că nu ar fi venit din proprie inițiativă, ci forțată de împrejurări. Cel puțin așa susține avocatul costarican Rodrigo Araya, care a declarat, la Antena 3, că  Astfel, dacă Udrea nu ar fi revenit de bună voie în România, aceasta risca să fie deportată.

Udrea neagă, însă, că lucrurile ar sta așa. Fostul ministru al Turismului susține că a revenit în România pentru a se apăra de aici împotriva nedreptăților de care are parte din parte din sistemul de justiție.

Se pare că Udrea ar fi depus o nouă cerere pentru a primi azil politic în Costa Rica, dar aceasta a fost respinsă, așa că s-a văzut nevoită de împrejurări să revină în România. Surse costaricane confirmă pentru Antena 3 informația potrivit căreia în 30 iunie Elena Udrea ar fi primit refuzul în ceea ce privește statutul de refugiat politic în Costa Rica. Dacă nu pleca în liniște, conform unei negocieri între părți, Elena Udrea intra în procedura de deportare și risca să fie arestată pentru a fi trimisă în România.

Avocatul Rodrigo Araya din Costa Rica a afirmat, pentru Antena 3, că persoanele, când cer refugiu din motive politice, Guvernul poate iniția un proces de portare. El a atras atenția că, atunci când o persoană intră în Costa Rica, precum turist, i se dă un timp în care trebuie să părăsească țara, câteodată fiind vorba de 3 luni, în alte cazuri de 6 luni, și apoi trebuie să părăsească țara. Dacă i se neagă azilul politic, se poate iniția un proces de deportare dacă persoana rămâne în țară mai mult decât timpul în care i s-a permis să stea, după cum a mai spus avocatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *