Borcea s-a dus cu SACUL de bani la DIICOT! A plătit cauțiunea de 500.000 de euro!

Fostul acționar de la Dinamo Cristian Borcea și-a plătit cauțiunea de aproape 500.000 de euro! El a depus în contul DIICOT 2 milioane de lei și ulterior a mers în această seară să ducă dovada procurorilor care îl acuză de spălare de bani și evaziune fiscală în afacri cu petrol, fapte care ar fi fost săvârșite ăn perioada 2010-2013.

Procurorii DIICOT au decis ca fostul acționar al Dinamo, Cristian Borcea, să fie cercetat sub control judiciar pe cauțiune, suma stabilită fiind de două milioane de lei.

Săptămâna trecută procurorii DIICOT au făcut percheziții la casa lui Cristian Borcea.

Conform anchetatorilor, în perioada ianuarie 2010-octombrie 2013 s-a constituit un grup infracţional organizat care a acţionat coordonat, pe două circuite fictive de tranzacţionare dezvoltate în jurul unui nucleu comun de societăţi/persoane în scopul înregistrării în contabilitate de cheltuieli nereale (ce a avut drept rezultat denaturarea masei impozabile cu consecinţa sustragerii de la plata unor taxe şi impozite către bugetul de stat), şi spălării sumelor de bani astfel rezultate prin intermediul unor contracte fictive de prestări servicii, comision, achiziţii nereale sau transferuri financiare interne/externe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *