Bruxellesul ne cere socoteală cu privire la pensii. Dacă situația nu se clarifică, ne așteaptă Curtea de Justiție a UE

Comisia Europeană (CE) le-a cerut socoteală, joi,  Ciprului, Franței, Irlandei și României cu privire la transpunerea integrală a normelor privind drepturile la pensie suplimentară pentru lucrătorii mobili.

„Comisia Europeană a decis astăzi să trimită avize motivate către Cipru, Franța, Irlanda și România pentru neîndeplinirea obligației de a notifica transpunerea integrală în legislația națională a normelor UE privind drepturile la pensie suplimentară (Directiva privind transferabilitatea pensiilor, Directiva 2014/50/UE)”, se precizează în comunicatul de presă al Comisiei.

Directiva  europeanp prevede cerințe minime privind dobândirea și păstrarea drepturilor la pensie suplimentară și este foarte importantă pentru promovarea mobilității forței de muncă prin protejarea drepturilor la pensie suplimentară ale lucrătorilor mobili.

În aprilie 2014, statele membre au convenit să transpună această directivă și să comunice Comisiei măsurile naționale de transpunere până în mai 2018. Comisia a trimis deja acestor țări o scrisoare de punere în întârziere în iulie 2018. Toate cele patru țări au răspuns că procesul de transpunere era în curs de desfășurare.

Reprezentanții Comisiei Europene au decis că, dacă în termen de dpuă luni nu se iau măsuri, cazul ar putea fi trimis Curții Europene de Justiție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *