Bucureștenii, nemulțumiți de transportul public. Aglomerația și haosul din trafic, principalele probleme

Circa 90% dintre locuitorii Bucureștiului sunt nemulțumiți de transportul în comun, potrivit unui studiu al Institutului de Cercetare a Calităţii Vieţii.  Potrivit acestui studiu, care a fost realizat pe un eșantion de aproape 2000 de subiecți, arată că principalele nemulțumiri ale locuitorilor Capitalei vizează aglomerația, haosul din trafic și, nu în ultimul rând, conflictele izbucnite între călători.

Doar un procent mic dintre respondenți, 9% , susțin că sunt mulțumiți de calitatea transportului public din București.

Cea mai aglomerată linie din Bucureşti este cea a tramvaiului 41, dar şi autobuzele care trec prin Piaţa Unirii pun la grea încercare nervii pasagerilor, din pricina haosului din trafic.

Cea mai rapidă soluţie pentru a străbate Capitala rămâne metroul.

88% dintre oamenii care au participat la studiu spun că nu se simt în siguranţă atunci când folosesc mijloacele de transport public din Capitală, în timp ce 96% dintre ei spun că au luat parte la violenţe verbale între pasageri, iar 93% spun că au luat parte la altercaţii între pasageri fără bilet şi controlori.

Cel mai sigure victime ale agresiunilor fizice sunt femeile:

Două treimi dintre cei care au participat la chestionar spun că ar renunţa la maşina proprie dacă ar avea condiţii bune de călătorit în transportul în comun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.