București, un oraș abandonat: Toate operațiile programate la Institutul Fundeni și Institutul de Boli Cardiovasculare CC Iliescu, amânate după ce ambele spitale au rămas fără apă

Toate intervențiile chirurgicale programate astăzi și în următoarele zile la Institutul Clinic Fundeni și la Institutul de Boli Cardiovasculare CC Iliescu au fost amânate, după ce ambele spitale, două dintre cele mai mari din București și din țară, au rămas fără apă în urma unei avarii la conductele ce alimentează cele două spitale. Ambele spitale funcționează în aceeași clădire.

Avaria la conductele de apă din cadrul Institutului Clinic Fundeni care afecteză alimentarea cu apă a institutului, precum și a Institutului pentru Boli Cardiovasculare CC Iliescu, a fost semnalată noaptea trecută, în jurul orei 1:00.

Au fost luate măsurile necesare pentru remedierea avariei, iar echipe tehnice ale Companiei Apa Nova București lucrează în prezent în subsolul institutului la remedierea avariei.

În jurul orei 9:00 s-a întrunit în sedință de urgență Consiliul de Administrație al Institutului Clinic Fundeni în cadrul căreia a fost aprobată demararea procedurilor de achiziție în regim de urgență a necesarului pentru lucrările de reparație.

Urgențele medicale vor fi redirecționate de către Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă (COSU) din cadrul Ministerului Sănătății către alte unități cu competențe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *