Bucureștiul,  înconjurat de localități  carantinate

 

Începând  de  sâmbătă,  încă șase localități din preajma Bucureștiului intră în carantină, din cauza ratei crescute de infectare cu COVID.

După Berceni, Clinceni, Chiajna și Bragadiru, alte șase localități din județul Ilfov, aflate în vecinătatea Bucureștiului, vor intra în carantină, începând de sâmbătă, din cauza numărului ridicat de cazuri de COVIOD. Este vorba despre Otopeni, Mogoșoaia, Corbeanca, Dobroești, Măgurele și Popești-Leordeni. Pentru Clinceni, Berceni, Bragadiru și Chiajna autoritățile au luat deja această măsură.

Rata de infectare în judeţul Ilfov a înregistrat vineri 7,89 la mia de locuitori, în creştere îngrijorătoare faţă de joi, atunci când a avut un procent de 6,78 la mia de locuitori. Totodată, rata de infectare în Bragadiru a ajuns vineri la 10,50, iar în Chiajna la 10,78 la mia de locuitori. În Berceni această rată a fost de 10,11 la mia de locuitori.

Din populaţia totală de 9.395 de locuitori, numărul de cazuri confirmate de infectare cu COVID în ultimele 14 zile (fără cazuri din focare) a fost de 95 de persoane.

Urmează ca Raed Arafat, șeful de la DSU, să emită ordinul de carantinare zonală care va fi publicat în Monitorul Oficial.

În Clinceni rata a fost de 10,03 la mia de locuitori. Din populaţia totală de 7.475 de locuitori, numărul de cazuri confirmate în ultimele 14 zile (fără cazuri din focare) a fost de 75 de persoane. În județul Ilfov au fost raportate, vineri, 446 de noi infectări cu COVID-19 în ultimele 24 de ore și o rată de incidență de 7,89.

„Aseară a avut loc şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ca urmare a propunerii înaintate de DSP Ilfov şi cu avizul INSP prin care am propus măsura carantinării zonale pentru oraşul Bragadiru şi comuna Chiajna. Noi am făcut propunerea ca de astăzi, la orele 22,00. Urmează ca şeful DSU să emită ordinul de carantinare zonală care va fi publicat în Monitorul Oficial”, potrivit comunicatului, emis  sâmbătă, de Prefectura  Ilfov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *