PSD jonglează cu speranțele pensionarilor, iar Budăi susține că se fac simulări pentru o creștere a pensiilor în toamnă

Ministrul Muncii, Marius Budăi a declarat, luni, la Parlament, despre o posibilă nouă majorare a pensiilor, anul acesta, că se lucrează în acest moment, cu Banca Mondială, să semneze acel acord asumat prin PNRR, pentru consultanţă în vederea verificării şi elaborării unei noi legi a pensiilor şi că PSD nu şi-a asumat o nouă lege ci o îmbunătăţire a actualei reglementări.

”Eu am spus foarte clar că atunci când în coaliţie vom lua o decizie, decizia va fi extrem de clară şi asumată în coaliţie, Guvernul o va pune în practică”, a spus Budăi despre simulările făcute la minister pentru o nouă creştere a pensiilor, în această toamnă.

Ministrul Muncii a mai arătat. despre o majorare cu 6 sau 7%, că ”este grija continuă a coaliţiei pentru a îmbunătăţi viaţa seniorilor şi în acest sens se lucrează”.

Despre o nouă lege a pensiilor, ministrul Budăi a arătat că ”se lucrează în acest moment, cu Banca Mondială, să semneze acel acord asumat prin PNRR, pentru consultanţă în vederea verificării şi elaborării unei noi legi a pensiilor. ”Noi am spus foarte clar în programul de guvernare că nu ne asumăm o schimbare a legii pensiilor, dar dacă e cazul, o îmbunătăţire a actualului cadru legislativ.”, a spus el. Întrebat când se va semna acordul cu Banca Mondială, Budpi a răspuns: ”În termenul cel mai scurt sper să se termine, avem jalon pentru trimestrul unu al anului 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.