Bugetul pe 2019 a trecut fără emoții de Parlament! Ședință cu scandal!

Cele două camere reunite ale Parlamentului au adoptat în Plen, bugetul pentru anul 2019. Printre prevederi sunt si amendamente controversate, precum reducerea banilor pentru serviciile de informatii pentru finantarea unor programe din sanatate, precum cel privind Vitamina D. De asemenea, Parlamentul a adoptat un amendament care prevede marirea alocatiei pentru copii de la 84 de lei la 150 de lei.

Ședința Plenului nu a fost lipsită de scandaluri. Un amendament propus de USR la bugetul de stat şi respins, vineri în plenul reunit, a provocat scandal în Parlament. Ministrul Eugen Teodorovici a fost întrebat cum a fost la discotecă joi seară, iar un senator i-a transmis „dacă aţi băut Red Bull de dimineaţă, e în regulă”.

Toată disputa a plecat de la un amendament al USR care prevedea ca majorarea alocaţiilor pentru copii de la 84 lei la 150 de lei să fie susţinută prin tăierea banilor de la Ministerul Dezvoltării, din programul PNDL, nu din creşterea deficitului bugetar de la 2,55%, la 2,76% din PIB, aşa cum prevede amendamentul deja adoptat, joi în plenul reunit. Amendamentul USR a fost respins.

Prezentă în Parlament, Viorica Dăncilă a lăudat bugetul pe 2019. Legea bugetului de stat va ajunge pentru promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.